Skip to main content

Sociale tilbud


De sociale tilbud listet nedenfor kan aldrig blive et endeligt overblik, men giver et indblik i nogle af de gratis/frivillige tilbud, samarbejder, foreninger, puljer mv. af relevans for børne- og familieområdet.

Søger du noget, som du ikke finder, er du altid velkommen til at kontakte Frivilligcenter Frederikshavn.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du opdager, at noget mangler. Eller hvis kontaktoplysninger, åbningstider eller andet skal ændres.

Kontakt os på tlf.: 4033 1216 eller på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


  • Barnets Blå Hus:

    Barnets Blå Hus er et behandlings- og støttetilbud for børn fra 0-13 år, som kommer fra hjem, hvor der er eller har været et misbrug. Det kan også være bedsteforældrene, som har eller har haft misbruget. Tilbud:
    - aldersopdelte terapeutiske tilbud, som primært foregår i børnegrupper ledet af faguddannede psykoterapeuter.
    - Sociale aktiviteter med terapeutisk effekt gennem leg, øvelser, spisning og kreative aktiviteter arbejder vi med at styrke relationen mellem børn og forældre.
    Disse aktiviteter ledes af faguddannede psykoterapeuter. 
    Barnets Blå Hus har også ture ud af huset, sommerferie-tilbud og andre sociale arrangementer.
    Læs mere her.
    Barnets Blå Hus Frederikshavn, Vrangbækvej 115, 9900 Frederikshavn, tlf.: 21 24 14 92

  • Bedsteforeningen:

    Bedsteforeningen er en landsforening for bedsteforældre og øvrig biologisk familie til anbragte børn. Bedsteforeningen har til formål at arbejde for, at bedsteforældre og øvrig biologisk familie til anbragte børn i videst muligt omfang får en sikker og fast tilknytning til anbragte børn, og at bedsteforældres og øvrig biologisk families rettigheder vedrørende anbragte børn overholdes og forbedres.
    Foreningen støtter og vejleder bedsteforældre til anbragte børn, bl.a. via en telefonrådgivning. Desuden arrangerer de temadage med relevante emner.
    Se mere på: www.bedsteforeningen.dk, hvor man også kan ansøge om medlemskab eller på Facebook: ”Foreningen for bedsteforældre og øvrig familie til anbragte børn”.
    Foreningen kan kontaktes telefonisk: mandag og fredag kl. 16-19 på tlf. 29 80 14 91.

  • Broen:

    BROEN er en forening, der hjælper udsatte børn til et aktivt fritidsliv. Der er 26 lokalforeninger i Danmark, herunder i Frederikshavn.
    BROEN har som formål at støtte socialt udsatte børn og unge i alderen 6-17 år med kontingenter og udstyr til idræt eller andre fritidsaktiviteter. Målet er at få børnene ud blandt andre børn, hvor de kan være en del af et positivt fællesskab og spejle sig i voksne rollemodeller og dermed få nogle succesoplevelser og en styrket tro på sig selv. Det foregår i lokale foreninger og klubber med sport, spejder, teater, musik eller andre aktiviteter for børn og unge som omdrejningspunkt.
    For mere information: www.broen-danmark.dk/frederikshavn/om-broen-frederikshavn/.
    Kontaktinfo: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

  • Børnehjælpsdagen:

    Børnehjælpsdagen er en landsdækkende og upolitisk hjælpeorganisation, der hver dag arbejder for at styrke de personlige og sociale kompetencer hos anbragte børn og udsatte unge i Danmark. Formålet er at gøre børnene og de unge mennesker mere robuste og give dem bedre forudsætninger for at mestre deres eget liv. Indsatserne er baseret på projekter, aktiviteter, camps og 1-dags-arrangementer, som afholdes over hele landet for anbragte børn og udsatte unge på døgninstitutioner, i plejefamilier og efterværn. Læs mere på www.bhd.dk 

  • Børnenes IT-fond:

    Børn og unge (10-19 år) anbragt i en plejefamilie eller på en institution, der er i gang med et skoleforløb eller en uddannelse, kan ansøge om en bærbar computer igennem Børnenes IT-Fond. Der er en række kriterier, der skal være opfyldt for at kunne søge. Bl.a. skal der været givet afslag ved kommunen, før fonden kan søges. Læs mere om betingelserne her.

  • Børns Voksenvenner i Frederikshavn:

    Børns Voksenvenner i Frederikshavn har som formål at etablere gode betydningsfulde venskaber mellem børn med et spinkelt socialt og familiemæssigt netværk og engagerede og livsglade frivillige godkendte voksenvenner, der vil dele deres tid, overskud og energi med et barn. Lokalafdelingen kan kontaktes på tlf. 2331 2475 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

  • Familienetværket Frederikshavn:

    Familienetværket er et sted, hvor man kan komme og møde andre fra byen, og hvor der er plads til at være familie eller enlig, ung eller gammel, voksen eller barn. Her er nemlig plads til alle, og til at være lige den man er, uanset hvor og hvad man kommer fra. 
    Familienetværket er et samarbejde mellem Abildgård Kirke, Blå Kors og Elsk Frederikshavn og tilbyder: Fælleskab og hygge, nye netværk, aktiviteter for børn, unge og voksne, fællesspisning, personlig, social og økonomisk rådgivning efter behov. Alt er gratis!
    Familienetværket er onsdage i lige uger kl. 16.00-19.00
    Sted: Abildgård Kirke, Abildgaards vej 56, 9900 Frederikshavn.
    Tilmelding: Grundet Covid-19 er tilmelding påkrævet.
    Læs mere her.
    Kontakt: Projektleder Anne Gottlieb tlf.: 21 73 49 71 eller Kirke- og kulturmedarbejder, Abildgård Kirke, Heidi Ettrup Lehm tlf: 42 51 17 96.

  • Foreningen Far:

    Foreningen Far er en landsdækkende frivillig forening med ca. 40 års erfaring på familieområdet. Foreningen Far rådgiver forældre, bedsteforældre, bonusforældre og pårørende af begge køn om positivt samarbejde, forældrejura og praksis på familie området. De gratis rådgivningscentre, finder du her: www.foreningenfar.dk/rådgivning

  • Familieretshusets samarbejdskurser:

    Familieretshuset afholder hvert kvartal samarbejdskurser for skilte forældre. Deltagelse er gratis. Det er et relevant kursus for mange forældre – både for nyskilte og forældre, der har været skilt i mange år, men oplever samarbejdsproblemer. Det er et åbent tilbud som betyder, at alle kan deltage, uanset om man har sag ved Familieretshuset eller ej.
    Læs mere om tilbuddet her. 

  • Familiestøtten:

    Familiestøtten er en frivillig organisation, der hjælper økonomisk udsatte børnefamilier i Danmark.
    Gennem Familiestøtten kan udsatte børnefamilier blive matchet med en donationsfamilie, som løbende donerer det tøj og legetøj børnene er vokset ud af, til børnene fra modtagerfamilien. Familierne bliver matchet så børnene fra donationsfamilien er af samme køn, men nogle år ældre, og at der derfor altid vil være alderssvarende tøj at arve.
    Frederikshavn Kommune samarbejder med Familiestøtten. Både modtagerfamilier og donationsfamilier tilmelder sig nemt via Familiestøttens hjemmeside, hvorefter Familiestøtten står for matchning. Læs mere om Familiestøtten på hjemmesiden

  • Foreningen Jordforbindelse / Kom Videre Mand:

    Er du mand og trænger du til et skub til at komme videre efter skilsmisse, arbejdsløshed, sygdom, stress eller andet, så er det gratis og anonyme forløb til mere livskraft, Kom Videre Mand, måske lige noget for dig.
    Kom Videre Mand er et forløb for otte mænd i otte uger, hvor man mødes en aften om ugen. Hver aften har et tema og målet er, at deltagerne får fokus og overblik, skaber gode relationer, bliver bedre til de svære samtaler, får mere livskraft samt ikke mindst får inspiration fra hinanden til at komme videre.
    Kontakt Ole Fjelking, koordinator og gruppeleder Kom Videre Mand på telefon: 30 46 60 58 eller mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.æs mere her.

  • Frelsens Hærs Børneklubber:

    Hver mandag kl. 14-17, Frelsens Hærs Byttebiks åben for enlige og familier samt åben socialrådgivning eller hjælp til Det Digitale Danmark.
    Hver tirsdag kl. 16.00, børneklub for de 2-7 årige.
    Hver fredag kl. 16.00, børneklub for de 8-13 årige.
    I begge børneklubber handler det om at hygge, lave kreative ting, lege og for de store spille spil og bare være en del af et fællesskab.

    Første onsdag i måneden kl. 18.00 er der brætspil.
    Anden onsdag i måneden kl. 18.00 er der kreaklub, hvor man kan sy, strikke, hækle, snakke eller bare være sammen med andre.
    Fjerde onsdag måneden kl. 16.00 er der IT-cafe med hjælp til det digitale Danmark.
    Torsdage i lige uger kl. 15.30-17.00 er der lektiecafe for både voksne og børn, samt Mors Pause for enlige mødre kl. 17:00 til 19.15.
    En søndag om måneden er der Kvindeklub for indvandre- og flygtningekvinder.

    Sted: Frelsens Hær, Knudensvej 1A, 9900 Frederikshavn
    Anja Adjoh, korpsleder kan kontaktes på telefon 20360379 eller på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 
    Anne Jørgensen, medhjælper kan kontaktes på telefon 28149483 eller mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
    Læs mere her.

  • Fri af Misbrug :

    Vi tilbyder gratis, anonym og omsorgsfuld rådgivning til børnefamilier, hvor en af de voksne har alkohol- eller stofproblemer.

    Vi hjælper både mødre og fædre, samt partnere, bedsteforældre og andre voksne tæt på familien.

    Telefonisk rådgivning a
    lle hverdage fra 10 -14 på telefon 30 11 12 40
    Vi kan ikke se dit nummer når du ringer 
    (Bemærk vi ikke kan modtage SMS'er på dette nummer)

    Send en anonym SMS til 
    93 93 01 22
    Din SMS sendes via en krypteret platform, så vi ikke kan se dit nummer.

    Når du ringer til os, kan vi tale om alt det, der er svært. Du kan bl.a., få hjælp til, hvordan du kan motivere dig selv eller en du holder af, få overblik over behandlingsmuligheder, eller vende andre problemer, der opstår, når alkohol, hash eller stoffer fylder for meget i familien.

  • Fællesskab for Alle:

    Lokal pulje til udsatte børn, som kan have glæde af at deltage i fritidsaktiviteter
    Børne- og Ungdomsudvalget har afsat penge til en pulje, der skal gøre det lettere for udsatte børn og unge at blive medlem af en forening. Puljen er henvendt til børn, der har sociale eller adfærdsmæssige vanskeligheder (eks. ensomhed, isolation, mobning), og som vil få glæde af at deltage i en foreningsaktivitet. Gennem puljen kan målgruppen få betalt deres kontingent til en aktivitet i musikskolen eller i en folkeoplysende forening – eks. fodbold, floorball, svømning, rollespil, kampsport mv. Børn og unge mellem 5-17 år kan komme i betragtning. Medlemskontingent betales af henholdsvis BUU og den forening, som barnet ønsker at blive medlem af.
    Hvis I kender børn/unge mennesker, som kan komme i betragtning til puljen, rettes henvendelse til Eva Ottesen, Kultur og Borgerservice, 98 45 90 04, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
    I må gerne på forhånd have undersøgt, hvilken type aktivitet, barnet/ den unge ønsker at dyrke.

  • Gestus Nord:

    Gestus Nord er en velgørende organisation, der støtter nordjyske børn og unge i alderen 0 – 18 år, som oplever udfordringer i hverdagen. Det kan være udfordringer, der bunder i økonomiske forhold, skelsættende begivenheder eller generel mistrivsel. Gestus Nord arbejder sammen med fagpersoner fra hele Nordjylland, som hjælper med at nå ud til de børn og unge, der har mindst og mangler mest. Gestus Nord er i stand til at yde økonomisk støtte og give opmærksomhed og omsorg til disse børn og deres familier, men har ikke sundhedsfagligt uddannet personale, der er i stand til at takle svært diagnosticerede børn. Målgruppen er almindelige børn, der oplever udfordringer i hverdagen, og som er i stand til at klare sig igennem, men hvor bl.a. fagpersoner oplever, at økonomi, social arv eller manglende tro på egne evner, begrænser børnenes mulighed for aktivt at vælge deres egen fremtid. Gestus Nords velgørende aktiviteter indeholder dels hjælpeordninger til børnefamilier og dels arrangementer for børn og unge. Eksempelvis: Akuthjælp – Konfirmationshjælp – Julehjælp – Gestus Camp - Gestus Teen.
    Læs mere på hjemmesiden.

  • High:five:

    Et landsdækkende projekt, der i tæt samarbejde med lokale virksomheder samt kommune, politi og kriminalforsorg, hjælper unge i målgruppen med at finde job eller praktikplads. Målgruppen for High:five er unge over 15 år, der:
    • er i fare for at havne i kriminalitet
    • har begået småkriminalitet og dermed har en plettet straffeattest
    • afsoner eller netop har afsonet en dom
    • er stoffri eller i behandling
    • er motiverede for job og/eller uddannelse
    Et samarbejde med High:five kan eksempelvis være relevant i de sager der behandles i Ungdomskriminalitetsnævnet (UKN). Find kontaktinformation og evt. ansøgningsskema på hjemmesiden: www.highfive.net

  • Hjælp til selvhjælp :

    Gruppesamtaler for dig, der vil arbejde med din trivsel og motivation. Samtalerne ledes af en ungecoach. Online gruppeforløb for nuværende og tidligere anbragte i alderen 15-30 år. Et gruppeforløb på 6 sessioner med fokus på, hvordan bliver den unge bedre til at passe på sig selv, mærke egne grænser og behov. Gruppen ledes af ungecoach Camilla Andersen. Kontakt Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf. 40 19 32 32
    Læs mere på www.unikonline.dk

  • Headspace:

    Headspace er et anonymt og gratis rådgivningstilbud til børn og unge i alderen 12-25 år. Ingen problemer er for store eller små, og alt foregår på de unges præmisser. Der er ingen ventetid, og man kan ringe, sende en mail, chatte eller lægge vejen forbi det nærmeste headspace og få en samtale.
    Headspace Aalborg, Borgergade 6, 9000 Aalborg, tlf.: 53 73 30 06 - www.headspace.dk

  • Kirkens Korshær Frederikshavn:

    Børne- og Familiearbejdet i Kirkens Korshær er et gratis åbent tilbud til udsatte børn, unge og familier, hvis tilværelse er præget af mange forskellige problemstillinger som: spinkelt netværk, social isolation, dårlig økonomi, fysiske og/eller psykiske lidelser. Kirkens Korshærs børne- og familiearbejde . tilbyder rådgivning, støtte og samtaler, café for forældre, ture og arrangementer i skolernes ferie, weekendture og sommerlejr, børne- og ungdomsklub, mødregruppe, kreative aktiviteter for unge og meget andet.

    Tirsdag kl. 10-13: Ungecafé
    Tirsdag kl. 13-14: Kik ind og Nada
    Onsdag kl. 10-13: Kvindecafé
    Onsdag kl. 13-14: Kik ind og Nada
    Onsdag i lige uger kl. 16-18.15: Familienetværk (Abildgaard Kirke)
    Onsdag i ulige uger kl. 18-21: Ungecafé
    Torsdag kl. 10-12.30: Familiegruppe (for tilmeldte familier med børn 0-3 år)

    Kontaktinfo:
    Danmarksgade 70B, 9900 Frederikshavn.
    Tlf.: 21 69 06 52, mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
    Facebook: Børne- & Familiearbejdet ved Kirkens Korshær i Frederikshavn

  • Mindhelper.dk:

    I forhold til psykisk sårbarhed hos unge, kan det anbefales at tjekke hjemmesiden www.mindhelper.dk.
    Sidens formål er at hjælpe unge tidligt, inden problemer vokser dem over hovedet. Siden er bygget op
    omkring en lang række temaer i relation til mental sundhed hos unge og guider de unge til hvordan de kan få
    hjælp. Siden rummer også en brevkasse mv. Fagfolk kan også hente hjælp og inspiration på siden.

  • Mors Pause:

    Mors Pause er et socialt projekt for unge enlige mødre i regi af Frelsens Hær.
    Formålet med Mors Pause er at give unge enlige mødre, der ikke har at stort netværk at læne sig op ad, et nyt fællesskab. Projektet giver de unge mødre muligheden for at skabe et trygt og langvarigt netværk og plads i et forum, hvor de har kan få en fortrolig voksensnak om det, som fylder i deres liv - både med og uden børn. Der vil være oplæg om forskellige emner såsom identitet, familieliv, forældrerolle, uddannelse og meget mere. Der er medindflydelse for mødrene, og der er tavshedspligt hos både deltagere og værter.  
    For at komme med i gruppen, skal man forinden have haft en snak med Anja Adjoh (daglig leder af Frelsens Hær og pædagog) og Anne Jørgensen (socialrådgiver) for at vurdere, om man passer ind i gruppen. 
    Mors Pause kan kontaktes på telefon 20360379 eller på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

  • Mødrehjælpen:

    Mødrehjælpen er en socialhumanitær organisation, der rådgiver og støtter gravide og børnefamilier i en svær situation.
    Via Mødrehjælpens hjemmeside www.moedrehjaelpen.dk er det muligt at orientere sig om deres tilbud.
    ”Holdepunkt” er fx en landsdækkende rådgivning, hvor de tilbyder rådgivning om de forskellige udfordringer, der kan opstå under en graviditet og i familielivet.
    Det kan for eksempel være, at du:
    • Overvejer eller er midt i en skilsmisse
    • Har brug for rådgivning omkring dine rettigheder
    • Har brug for hjælp til at overskue din økonomi
    • Lever i, eller er i tvivl om du lever, i et voldeligt forhold – psykisk eller fysisk
    • Mangler overskud til at klare hverdagen og er bekymret for dit barns trivsel
    • Oplever problemer i parforholdet eller udfordringer i samarbejdet om barnet efter en skilsmisse
    • Er gravid og i tvivl om, hvorvidt du ønsker at gennemføre graviditeten.
    Eller du har fået foretaget en abort og oplever en psykisk efterreaktion
    Mødrehjælpen uddeler også julehjælp.
    Der findes lokalafdeling i Aalborg og Brønderslev.

  • Red Barnet familieoplevelsesklub Frederikshavn:

    I Frederikshavn er der en Familieoplevelsesklub, som årligt står for 11 arrangementer for familier med børn i alderen 5-12 år. Familier, som er i en sårbar situation, økonomisk, socialt eller af andre årsager, kan få et tiltrængt åndehul i hverdagen ved at samles om gode oplevelser. Arrangementerne i Familieklubben kan bestå af skovtur med bål, kreativt værksted og ind imellem oplevelsesture som Fårup Sommerland, sejltur til Hirsholmene eller andet spændende. Du er velkommen til at kontakte vores klubleder Liselotte Bisgård på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller læs mere her: www.redbarnet.dk

  • Reden:

    Reden Aalborg er et gratis og anonymt tilbud til alle, der har modtaget penge, gaver, stoffer, husly, tjenester mv. for sex, intimitet og seksuelt materiale eller har været udsat for seksuelle overgreb, samt kvinder med anden udsathed som fx hjemløshed, misbrug eller vold. Reden tilbyder bl.a. juridisk rådgivning og bistand.
    Reden har åbent alle hverdage.
    Mandag - fredag: Rådgivning, følgeskab, bisidning, mv. efter aftale.
    Tirsdag og torsdag kl. 14-17: Åben Café og rådgivning uden forudgående aftale.
    Torsdag kl. 17-20: Åben Sundhedsklinik uden forudgående aftale.
    Du kan få et samlet overblik over Redens tilbud her.
    Reden holder til på Vesterbro 91, 1. th., Aalborg.
    Læs mere her.

  • Røde Kors:

    Røde Kors har 204 lokale afdelinger i Danmark. De arbejder for at afhjælpe social nød og gøre en medmenneskelig forskel med udgangspunkt i lokale behov og det enkelte menneskes livssituation. Røde Kors har lokalafdelinger i både Sæby, Frederikshavn og Skagen. De tilbyder fx lektiehjælp, julehjælp, familielejr for flygtningefamilier mv. 
    Røde Kors Frederikshavn
    Røde Kors Sæby
    Røde kors Skagen

  • TUBA:

    TUBA tilbyder anonym og gratis terapi og rådgivning til unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i familier med alkohol- eller stofmisbrug.
    TUBA Frederikshavn, Danmarksgade 16, 9900 Frederikshavn. Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., tlf.: 40 22 83 57/29 68 96 30. Læs mere: www.tuba.dk.

  • Velkommen til foreningslivet:

    Et samarbejde mellem Integrationsrådet i Frederikshavn Kommune, Frederikshavn Kommunes Ungdoms Fællesråd (FUF) og Frederikshavn kommunes Ungdomsskole. Tilbuddet skal understøtte god integration for unge mellem 15 og 25 år og bygge bro til foreningslivet i Frederikshavn Kommune. Deltagelse er gratis. Spørgsmål kan rettes til Ungdomsskolen: Christian Mikkelsen, 9845 9267, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. & Christian Risom, 2963 0325, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

  • Ventilen:

    Hos Ventilen arbejder vi med at forebygge og afhjælpe ensomhed blandt unge, sprede viden om problemet og bryde tabuer. I vores tilbud i Frederikshavn skaber unge frivillige et trygt rum, hvor unge mellem 15-25 der føler sig ensomme, kan få nogle gode oplevelser med jævnaldrende og træne deres sociale færdigheder.

    I kan læse mere om Ventilen Frederikshavn og se åbningstider via https://ventilen.dk/frederikshavn/ og https://www.facebook.com/VentilenFrederikshavn/?locale=da_DK